Toulouse Vintage Amps & Guitars Expo

Published on 4 February 2024 at 14:42

Vrijwel ons gehele assortiment is afkomstig uit Amerika, Canada tot aan de uithoeken van Europa. Als het enigszins mogelijk is gaan wij er zelf voor op pad om de parels er tussenuit te vissen. Dit keer was ik samen met Erwin van The Guitar Company in Toulousein Zuid-Frankrijk. "Daar zijn toch boerenprotesten?!" Uh, ja dat klopt..


Zo eigenwijs dat we zijn en vol moed om weer mooie aanwinsten op te sporen, hebben we het erop gewaagd om de reis te maken. Na een heel kort nachtje vertrok ik richting Rijsbergen om Erwin op te pikken. Vanaf daar zou het nog ongeveer 10 uur rijden zijn. Dat werden er nog 18.. Met regelmaat hield de snelweg gewoon op. Staan er dan geen borden voor omleidingen of had je het niet aan oom agent kunnen vragen? Nee, daar doen ze niet aan in Frankrijk (aan wc-brillen ook niet trouwens!). Eenmaal aangekomen in Toulouse gauw wat gegeten en op naar het hotel. De volgende dag was de "dealerdag" van de beurs en hebben we ons best gedaan om wat goede deals te maken en andere winkeleigenaren te ontmoeten. Toen we met verschillende mensen hadden gesproken dat we die dag ook weer terug moesten, zeiden zij "ONMOGELIJK! Vandaag is de ergste dag met de protesten". Maar we gaan het toch doen, vertelde ik. Na de landkaart te hebben bestudeerd om met een boog om het ergste stuk heen te rijden en de nodige visitekaartjes uitgewisseld te hebben, vertrokken wij weer richting Nederland.
Bij het begin ging het goed. Maar toen het donker werd was het einde van de snelweg weer in zicht. Letterlijk na uren door regen, mist, onverharde bospaden en na uiting van mijn algemene kijk op de medemens, leek er toch weer goede hoop en hebben we zelfs nog kunnen lachen. Na wederom een vermoeiende reis van 18 uur was ik net op tijd thuis om mijn lieve vrouw en kinderen goedemorgen te wensen. 

De gescoorde items van Erwin zijn al op zijn site terug te vinden. theguitarcompany.nl


Benieuwd naar onze aanwinsten? Stay tuned..

Add comment

Comments

There are no comments yet.